Van deze leerlingen mocht ik foto’s maken en gebruiken voor deze site en op Facebook. Erg fijn, reuze bedankt!

Hieronder foto’s om je oog te trainen:

img_7073De neus voor de loodlijn, maar nog genoeg aanspanning in het lichaam om de bovenlijn goed te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

img_7075

De aanspanning verloren, l.a. te laat, r.a. eerder van de grond dan l.v., holle rug, geen schoftlift, paard op de voorhand, valt in de hand van de ruiter, voorbeen steekt.

 

 

 

 

 

 

img_7078

De balans mooi herstelt, alles klopt nu: paard mooi naar de hand toe, vanuit het achterbeen, de schoftlift is mogelijk, door de lengte in de hals kan het voorbeen ver naar voren worden neergezet en is er ruimte voor het achterbeen om naar voren te komen.

 

 

 

 

 

img_7179

Hand te laag, de lijn van het bit naar de elleboog is gebroken, spanning in het paard, geen schoftlift, de pas naar voren wordt niet volledig afgemaakt. Vergelijk maar met het onderste plaatje van deze combinatie.

 

 

 

 

 

img_7161Handhouding al beter. Door de spanning van de situatie van de foto van hierboven l.a. te laat van de grond, onderrug hol, r.a. zal eerder van de grond komen dan l.v., paard op de voorhand, geen schoftlift.

 

 

 

 

 

img_7187Mooie verbetering, één lijn van het bit naar de elleboog en rijdend met een gevende hand, de pas naar voren vrij, door het lichaam heen, schoftlift.

 

 

 

 

 

img_7142Paard achter de loodlijn, het voorbeen zal niet naar voren kunnen landen, l.a. te laat van de grond, geen aanspanning in het lichaam, onderrug hol, geen schoftlift, paard op de voorhand.

 

 

 

 

img_7149Mooie verbetering: actief achterbeen, aanspanning in het lichaam, dragende rug, Het voorbeen kan naar voren landen, er is dan ruimte voor het achterbeen om naar voren te komen en te dragen. Met een zadel zal het eenvoudiger zijn om voldoende actief te kunnen rijden en de rug te ontlasten. Zit er aan te komen.

 

 

 

 

Meer achtergrond informatie kun je vinden in mijn blog’s “Schoftlift” en “Wat je voelt in de hand zijn de achterbenen“.

 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *