Vanessa Teepe fotografie

Vanessa Teepe fotografie

Mijn naam is Florien de Graaf, geboren op 5 november 1960 te Utrecht. Vanaf mijn elfde jaar rijd ik paard en sinds 2000 geef ik les.

Hier onder vind je een overzicht van mijn opleidingen.

Mijn paarden, de revalidatiepaarden en de paarden van mijn leerlingen zijn mijn grootste leermeesters! Ze leren mij om met verschillende karakters om te gaan en om diverse trainingsproblemen op te lossen. Verder blijkt altijd weer hoe belangrijk de interactie mens paard is. Alles bij elkaar geeft dit bijzonder waardevolle informatie die doorwerkt in mijn lessen.

Als teamlid ben ik verbonden aan HorseConnect, om mensen te helpen het bos door de bomen te zien.

Op dit moment volg ik, een aantal keren per jaar lessen bij Antonio Borba Monteiro en ga ik naar zijn stal in Portugal om daar lessen te volgen op zijn paarden. Hij is leraar in de klassieke rijkunst, en grootmeester aan de “Portuguese School of Equestrian Art”.

2017/2018 hele fijne lessen van Atjan Hop. Sluit prachtig aan bij de lessen van Antonio.

2015 Mijn lieve vriendin en collega Mireille den Hoed, gaf mij een aantal keren les, omdat het zo fijn en belangrijk is dat er geregeld iemand van de grond af meekijkt.

In 2014 heb ik lessen gevolgd bij Francisco Bessa de Cavalho en 1 x per maand bij Rien van der Schaft.

Vanaf oktober 2012 heb ik een paar maal lessen gevolgd bij Bruno Rodriques da Silva.

Van januari 2011 tot en met september 2012 heb ik de opleiding tot Revalidatie Trainer bij de NCSAH van Amber Koppen en Bastiaan de Recht gevolgd. Op 16 en 17 december 2011 heb ik met goed gevolg het examen voor Basic Trainer afgelegd. Deze opleiding heeft mij veel inzicht in de anatomie en de biomechanica van het paard gegeven.

In 2004 en 2010 heb ik een aantal lessen gevolgd bij Piet Bakker in o.a. lange teugelen.

In 2010 heb ik een paar lessen bij Eef Veenstra gevolgd, 3 sterren Parelli instructrice.

Eind 2004 ben ik toegelaten tot de Academische Rijschool van Klassieke Grootmeester Bent Branderup in Denemarken, om mij verder in de Kunst van het rijden te bekwamen. In de herfst van 2006 heb ik bij Bent de Ridderproef afgelegd. Eind 2007 heb ik de Piaffeproef afgelegd. Eind 2010 ben ik gestopt met de AR, omdat ik aan mijn paarden merkte dat het tijd was voor een andere weg.

Van 1999 tot 2002 student aan de International School for Professional Horsemanship. Een driejarige holistische hbo-opleiding waar regulier en alternatief elkaar “ontmoeten”. In het vakkenpakket zat o.a.: gedragswetenschappen, anatomie, gebitsverzorging, hoefkunde, klassieke dressuur, homeopathie, holistische diergeneeskunde, integrated riding, TTEAM, freestyle, psychologie en ethiek.

Door mij te verdiepen in leerprocessen en de psyche van de mens geef ik op een manier les die ervoor zorgt dat de aanwijzingen door de leerling makkelijk eigen worden gemaakt.