Rechtrichten

Je kunt, met je teugels, je paard naar rechts en naar links sturen en halt houden. Dat is meestal wat je leert over de teugels, maar je kunt het hele paard met je teugels besturen, ook de schouders en de achterhand!! Je hebt dit nodig om je paard verticaal en horizontaal goed in balans te brengen. Kun je hem recht richten, dan kan hij, met de juiste activiteit, in balans komen, nageven en met een bolle rug en schoftlift jou goed dragen. Je paard gebruikt zijn lichaam optimaal en zal zo gezond oud worden.

Rode boekje

De plaatjes uit het rode boekje spreken voor zich. Het rode boekje heet: “Handleiding ten behoeve van Nederlandse ruiters en hun instructeurs” samengesteld door Stichting De Nederlandsche Rijschool. Dit boekje is geschreven, omdat men zag aankomen dat de kennis over goed rijden verloren zou gaan… Helaas ze hadden gelijk… Maar het boekje is nog steeds te koop! O.a. bij Media Boekservice.

1e, 2e en 3e teugelwerking

4e en 5e teugelwerking

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoogte van je handen

Je handen hou je zo hoog dat er een rechte lijn ontstaat vanaf de mond van het paard naar jouw elleboog. Voor het paard is het prettig als het bit meer in de mondhoek zit dan op de lagen ligt, bovendien gaat hij dan makkelijker kauwen wat van belang is voor het goed functioneren van zijn hele lichaam. Dat betekend dat je handen mee omhoog gaan als het hoofd van je paard omhoog gaat, anders breekt de lijn van zijn mond naar jouw ellebogen. Op het moment dat de lijn naar beneden breekt, als je handen te laag staan, kan het paard geen schoftlift meer maken, zijn rug niet meer opbollen en is je paard slecht te buigen. Het breken van de lijn naar boven, dus handen hoger dan nodig, kan soms juist helpen om de schoftlift tot stand te brengen. Op het verkeerde moment je handen te hoog brengen, maakt de schoftlift onmogelijk en de rug hol, hard en slecht te buigen. Vraag een instructeur met kennis van zaken om hulp als je er niet uit komt.

Goede begeleiding

Ja, ik ben benieuwd wat goede begeleiding mij brengt! Ik wil graag afspreken voor een proefles!

De lessen worden bij jou op stal gegeven. Kijk hier om te ontdekken of ik ook bij jou in de buurt kom.

Kom ik niet bij jou in de buurt en wil je toch goede begeleiding? Kijk dan op:

 

www.horseconnect.nl of www.stalmireille.nl

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *