Ietsje

Voor Danielle had ik al eerder gecommuniceerd met haar Friesche merrie Ietsje. Ietsje gaf toen aan dat ze niet verder wilde leven. Ze was oud en op. Danielle had het al goed aangevoeld dat het moment daar was om een beslissing te nemen. Ietsje wil graag sterven bij de slager. Ze ziet erg op tegen het door haar benen zakken als ze een spuitje krijgt.

Iets zou woensdag naar de slager gaan. Dinsdag stuurt Danielle mij een appje: “Heeft Ietsje nog een speciale wens?”. Op dat moment was ik op pad met mijn moeder… Natuurlijk wilde ik graag contact maken met Ietsje om Danielle haar te kunnen geven waar ze nog behoefte aan had deze laatste dag. Mijn moeder moet even de auto uit om iets af te geven. Het lukte om in het nu te zijn en goed contact te maken. De wensen van Ietjs: een groot “bord” met allemaal lekkers er op zoals appeltjes, wortelen, lekkere takjes en zo en heel veel liefde… Die liefde wilde ze voelen tot aan het eind. “Wil je vragen of Danielle oogcontact met mij wil houden, tot het eind aan toe…?” En dan stapt mijn moeder weer in de auto…!

Later heb ik nog contact gehad met Danielle en natuurlijk was er verdriet, maar ook een heel goed gevoel, omdat alles zo mooi en rustig verlopen was en ze echt het gevoel had dat ze alles had gedaan wat ze kon doen voor Ietsje.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *