Communicatie Vienna

Vienna had een verschrikkelijk ongeluk gehad terwijl ze 6 maand drachtig was van haar eerste veulen. Twee strekpezen door, gebroken griffelbeen, veel weefsel tot op het bot weg. Ze heeft 2 maanden in de kliniek gestaan en had erg veel pijn. Er waren vele onzekerheden betreffende het herstel.

Vienna is een merrie met karakter dat niet zomaar iemand toe laat. Dierenartsen vind ze doodeng. Een zeer lastige combinatie als het gaat om een langdurige meermaals dagelijkse behandeling met veel pijn en stress.

Florien heeft met mij overleg gehad en is met haar gaan communiceren. Ik vond het belangrijk dat ze goed voorbereid werd op de operatie, de nabehandeling, de pijn, dat ze alle artsen toeliet om haar te behandelen en dat ze moest blijven eten en drinken.

De dierenartsen (en ik met name) waren dan ook zeer verbaasd over hoe goed ze meewerkte tijdens de pijnlijke behandelingen zoals de verbandwissels en de pijnlijke injecties. Ze bleef eten en drinken ondanks zoveel pijn en pijnstillers.

Na 2 maanden mocht ze naar huis waar ik zelf de behandeling van het been en de verbandwissels heb voortgezet. Een paard die we niet snel vergeten kreeg ik als mededeling mee van de artsen. Waren ze allemaal maar zo makkelijk….

Heel bijzonder en compleet het tegenovergestelde van wat ik voordien altijd voor opmerkingen kreeg als  “Ze slaat je het licht uit de ogen en “je komt d’r dood bij weg”.  Het bewijs voor mij dat goed informeren en voorbereiden d.m.v. communicatie echt werkt!

Al met al is de behandeling succesvol geweest en is het been goed hersteld. Inmiddels is ze bevallen van een prachtig kerngezond merrie veulen, dat ze geheel op eigen kracht ter wereld heeft gebracht. Namens mij en Vienna dank voor je hulp Florien!

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *