Lesdag Aalten

Onlangs gaf ik een lesdag in de rijhal in Aalten. Werkelijk een prachtige plek met een bijzonder fijne sfeer om les te geven.

Ik word hartelijk ontvangen door Gisa en Gisabeth Binnendijk. Alles staat al klaar voor de lesdag. De leerlingen komen. “Ik heb mij er zo op verheugd.”, zegt één van hen. Dat is natuurlijk leuk om te horen!

’s Ochtends nemen we de theorie door. Het geeft mij een beeld van wat de deelnemers weten en waar het nodig is om meer de diepte in te gaan. Dotje, mijn hondje, gaat altijd met mij mee. Als ik les geef blijft zij in de auto. Tijdens de theorieles kan ze er bij zijn en ligt ze lekker op haar kleedje bij mijn stoel. Wel zo gezellig! Leuk om te merken dat tijdens de theorieles er steeds meer dingen op hun plek vallen bij de leerlingen. Straks tijdens de praktijk is het dan makkelijker om uit te leggen wat er gebeurd en hoe het kan veranderen, aan de hand van wat we nu bespreken.

INSTRUCTIERUIMTE

In de praktijklessen is er bij alle paarden een groot verschil tussen het begin van de les en het eind van de les. Echt fijn dat de ruiters de aanwijzingen zo goed op kunnen pakken, dat hun paarden zo verbeteren! Er word gekeken bij elkaars lessen. Sommige ruiters laat ik eerst zelf rijden om een beeld te krijgen van hoe het nu gaat, voordat ik aanwijzingen geef. Aan de leerlingen die kijken stel ik vragen over wat er gebeurd en waarom en wat er anders kan. De theorieles heeft echt zin gehad, want ze zien al heel veel. Bij de ene combinatie gaat het vooral over houding en zit, bij een andere meer over activiteit, waar het bij weer een andere combinatie gaat over lengte in de hals en balans.

Unknown

Aan het eind van de dag vraagt één van de leerlingen: “Hoe gaat het nu verder? Ik wil wel graag met regelmaat les!” De andere leerlingen willen dat ook graag. We trekken de agenda’s en komen uit op maandag 6 april, 2e Paasdag.

Woon je in de buurt van Aalten en wil je ook graag lessen bij mij volgen, mail mij dan gerust.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *