Duves, Tinker, 16 jaar, ruin

Duves 1

De reden dat ik jou contact wil laten maken met hem is vooral omdat ik het gevoel heb dat er wat dingen met hem aan de hand zijn, vooral geestelijk. Ik heb hier wel al wat weet van maar ik kan er niet helemaal achter komen hoe ik hem hiermee kan helpen en wat er precies aan de hand is.

Bij deze mijn vragen:

1) Heb je lichamelijk dingen die je dwars zitten of pijn doen die ik niet door heb?

 

Duves 3

 

(Denk hierbij vooral aan artrose, dit heeft hij in ze linker voor been in ze knie. Ik kan niet zien aan hem of hij hier erg last van heeft.)

2) Vanaf het moment dat ik je leerde kennen ben je erg introvert, sta je ervoor open om samen met mij aan de slag te gaan en te gaan werken aan het meer uiten van jezelf? Heb je ook al een idee op wat voor manier we dit kunnen gaan doen?

3) Is er iets wat ik voor je kan doen, iets veranderen in mijn omgang met jou, Duves 2bijvoorbeeld iets verbeteren.

4) Sinds een tijdje (na onze workshop communicatie met paarden) probeer ik zelf wel is contact met je te zoeken, hoe ervaar jij dit?

5) Wat vind je leuk om te doen wat betreft beweging en om samen met mij te doen?

6) Soms met een buitenrit lijkt het alsof je “ineens” in paniek raakt, hoe komt dit? Heeft dit te maken met onzekerheid of iets?

(Ik kan het heel moeilijk voelen als hij gespannen begint te worden omdat hij voor mij erg lastig te lezen is, hij laat bijna niks merken)

7) Wil je me verder nog iets laten weten?

 

———————————————————————————————————————————————–

Als ik kijk naar de foto’s:

Is hij geimporteerd?

Wat een lieve zachte uitstraling heeft hij!!

Ik voel ongemak in zijn lichaam. Niet zozeer de artrose. Het voelt alsof hij te veel gewicht op zijn voorhand heeft, alsof hij dat eigenlijk niet kan houden en steeds voorover valt. Kan hij zwaar zijn op de teugels? Het voelt als overbelasting van de spieren die de borst dragen, zou een blokkade kunnen zijn in de overgang van de hals naar de borstwervels, dat is het gebied wat tussen de schouderbladen verborgen zit in combinatie met het heiligbeen. Het voelt alsof hij last heeft van een rib die links wat gedraaid zit en zijn rechter SI gewricht. Daar waar het achterbeen en het bekken met elkaar verbonden zijn. (bekken/heiligbeen)Staat zijn rechter bekken hoger? Misschien zie je het als je achter hem loopt. In dat geval duwt hij zich misschien op zijn linker voorbeen. Zakt je zadel naar links met rijden? Voelt alsof links voor meer belast wordt en iets stijf is in de knie, maar niet hinderlijk. Hij wist zelf eigenlijk niet dat er een verschil was, totdat ik het met elkaar ging vergelijken.

Het te veel aan gewicht op de voorhand voelt alsof hij niet goed weg kan als dat nodig is. Als het voelt alsof hij niet weg kan, komt het paniek gevoel boven. Ondersteuning met rijden zou fijn zijn. Zo wie zo voelen dat er verbinding is als jullie rijden. Als jij de leider bent kan hij op jouw steun rekenen. Je mag meer initiatief nemen, dat geeft een gevoel van geborgenheid, bescherming. Nu voelt het soms alsof hij “in de steek” wordt gelaten en dat is eng, onzekerheid slaat toe.

Deze gevoelens hebben wel te maken met hoe hij het als veulen heeft gehad. Veel van wat er gebeurde heeft hij niet begrepen. Zolang zijn moeder er was, rots in de branding, was het wel o.k. ook begreep hij toen veel niet, maar gelukkig was zij er. Daarna snapte hij er helemaal niets meer van en was er niemand om op te steunen. Voelt ook alsof hij dan weg is bij zijn moeder. Hij is zoooooooo blij met jou!!!!! Wat een verademing!!!!! Je houdt echt van hem, dat voelt hij aan alles. Heerlijk is dat! Het is ook een groei proces voor jou om leiding te gaan geven en er te gaan staan. “Het ligt niet alleen aan mij ;-)”, zegt hij. “Ik ben je spiegel.” Ik voel nu een soort waken over jou, je begeleiden naar een hoger niveau, daar is hij trots op, dat hij jou deze weg kan laten zien en hij hoopt dat jij hem in durft te gaan, te kijken naar jezelf, Hij zal er voor je zijn. Hij ziet er nu ook een stuk wakkerder uit. Dit is wel echt zijn doel hier op aarde! Soort beschermheer, mentor, heel mooi. Ik zie hem staan een beetje hoog en hij kijkt met een wijze, warme blik. Ook een beetje uitdagend. Zo van “kom maar op!” Wijs, vertrouwenspersoon. Ik voel weinig emoties, hoe is het voor jou om je emoties te uiten? Ga ik nu te ver?

Graag behandelen, Emma Blijdenstein?? Goed rijden, zoals Duke nu doet. Hij wil ook wel zo’n mooie stoere man zijn ;-)! “Maar ik ben geen dressuur paard hoor.” Lekker samen naar buiten, maar dan wel goed gereden worden, niet aan zijn lot overlaten aan een lang teugeltje, daar is hij niet mee geholpen.

Je bent een schat, ben heel blij met je. Hij voelt tevreden aan. Ook hier weer niet al te veel emoties.

Dit kwam als een stortvloet achter elkaar. Toen heb ik je vragen nog even door gelopen om te kijken of er nog iets toegevoegd kon worden.

2 Ga jij je dan ook meer uiten…? Ik dacht: “Dat doen wij niet, dat uiten…” Veel overgangen/tempo wisselingen, als ik in balans ben…, Stoere man van mij maken, daar wordt ik wakker van!

Grondwerk wat Duke nu doet kan ook helpen, maar niet te veel in door gaan, dan stomp ik weer af.

4 Geweldig, ga zo door!!! Dat is het niveau waarop ik graag contact wil maken. Ook dat je nu met mij door Florien laat communiceren vind ik heeeeeel fijn. Kan ik mijn verhaal kwijt, heerlijk!!

5 Vrijheids dressuur zou ik ook wel leuk vinden. Steigeren, stoer!!

Importeren weet Stef niet.

Ze heeft het idee dat er meer is dan de meeste behandelaars vinden. Wat ik schrijf lijkt haar zeer aannemelijk.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *