20160118_143536Duke ruin Palomino kruising Haflinger/Quarterhorse 14 jaar

1 Hoe gaat het met je, zowel mentaal als fysiek. Loop je tegen dingen aan? Zoja, welke?

2 Zijn er dingen die ik beter voor je kan doen en wat kan ik dan beter doen?

3 Ben je blij om van de Tinkerberg (vorige stal) weg te zijn?

4 Wat vind je er van om naar de nieuwe plek in Rockanje te gaan vlakbij het strand en bos? Lijkt dit je wat?

5 Vind je het fijn dat je daar paardenvriendjes krijgt, of ben je liever alleen?

6 Vind je het eigenlijk fijn bij ons? Mijn moeder en ik?

7 Hoe heb jij je veulentijd ervaren? En hoe had jij het voordat je bij mij kwam?

8 Als je mij iets wil zeggen, wat zou je mij dan willen zeggen?

————————————————————————————————-

1 Hoe gaat het met je, zowel mentaal als fysiek. Loop je tegen dingen aan? Zoja, welke?

Ik ben erg blij met de behandeling van Emma. Pfff dat scheelt een stuk!! Mijn mentale stuk is o.k., ik kan wel wat hebbben, maar ik had echt last van mijn lijf, verduren…, want het is niet anders. Dit geeft een opening dan loop ik ook niet meer tegen dingen aan (zijn lijf voelt nog wel wat stijf). Als dat zo is, weet ik dat je op zoek gaat naar een goede behandeling en Emma kennen we nu!!! Ook de dame uit Emmen van het haren testen komt naar voren, dan Jente, dan de vrouw die meet thuis.

Rijden en dingen op de grond zijn niet leuk als je lijf niet wil. Buitenrit zorgt nog voor wat afleiding, maar het zit toch steeds in de weg. Ik heb wel zin om echt getraind te worden, want ik ben een mooie vent ;-).Grondwerk is o.k. als het nodig is, maar ook wel saai en ik denk dat als ik mij beter voel, dat ik wel wil showen! Ik ben er trots op dat ik jou mag dragen!

2 Zijn er dingen die ik beter voor je kan doen en wat kan ik dan beter doen?

Ha, ha, dat meen je niet, dat je dat vraagt…! Je bent zooooooo goed voor mij!! Blijf maar goed naar mij kijken en luisteren, dan weet je wel wat nodig is. (telepathisch vermogen vergroten)

3 Ben je blij om van de Tinkerberg (vorige stal) weg te zijn?

Ik was er aan gewend. Dat je weet hoe de dingen gaan is prettig, maar ik denk zeker dat het beter kan zijn dan daar. Alleen staan: verduren. Ik snap wel dat dat nodig was voor mijn allergie, maar niet fijn. Dat wist je al toch?

4 Wat vind je er van om naar de nieuwe plek in Rockanje te gaan vlakbij het strand en bos? Lijkt dit je wat?

Spannend…, maar ook wel een uitdaging! Uit mijn comfortzone. Zal best even wennen zijn. Ik kan het mij haast niet voorstellen dat zoiets bestaat.Het lijkt mij heel fijn. Afwisseling in wat we doen vind ik fijn, houdt mij wakker. Een sprongetje zo af en toe er bij. Oefening die op Florien’s tijdlijn staat. Het is fijn als er uitdaging in het werk zit.

5 Vind je het fijn dat je daar paardenvriendjes krijgt, of ben je liever alleen?

Hallo zeg, ik ben een paard!! Natuurlijk liever met anderen! Ook dat zal wel even wennen zijn. Fijn als er veel ruimte is, zodat ik kan kiezen tussen wel of geen contact. Eerst een draadje er tussen is fijn. Ik ben wel nieuwsgierig naar ze!! Ik zie een beeld dat hij over het draadje rijkt naar de anderen. De fjord en de Palomino zie ik meteen. Het zal wel even geharrewar zijn in het begin, maar het komt wel goed. Met de Fjord neus aan neus eten van de grond. Voor de Palomino heeft Duke respect. Het andere paard zie ik maar niet… erg op de achterrond. !vraag van mij: Is het een donker paardje? Is er iets mee?) Ja het lijkt mij heerlijk, zo’n paarden leven!

6 Vind je het eigenlijk fijn bij ons? Mijn moeder en ik?

Ha, ha, weer zo’n vraag… Hoeveel beter kun je het treffen als paard! En je vader niet te vergeten. Haast aandoenlijk dat hij zo zijn best doet voor mij. Heb ik hem toch mooi van zijn angst af geholpen! ;-)! Ik vind het erg leuk als hij mij komt halen. Mannen onder elkaar. (vraag van mij: Loopt Duke soms voor hem weg…? Is een spelletje. Beetje uitdagen/stoeien, zoals ruinen dat met elkaar doen.) Florien zei het al, niet te veel zorgen maken om mij hoor, dat vind ik moeilijk, daar kan ik niet zoveel mee. Gewoon goed voor mij zorgen en kijken wat ik nodig heb is genoeg. En als je een keer een verkeerde beslissing neemt, dan is dat maar zo, daar leer je weer van, geen punt, no hard feelings!!

7 Hoe heb jij je veulentijd ervaren? En hoe had jij het voordat je bij mij kwam?

Zullen we het er maar niet meer over hebben… Het is geweest en nu heb ik het goed, dat is het belangrijkste.

(vraag van mij: Wil je wel antwoord geven op deze vraag als het belangrijk is voor Rowena?) O.k. Met mijn moeder was het heel fijn. Ze was zo lief voor mij… Ik ben al vroeg bij haar weg gehaald en ik begreep niks van wat mensen wilde. Ik wilde vooral graag naar mijn moeder. Ik zie een meisje bij hem in de stal die wel lief voor hem is en met hem wil knuffelen, maar Duke is met zijn hoofd bij zijn moeder. Er kwam dus geen contact. Grote stevige man die hem stevig bij het halstertouw vast houdt. Is niet fijn, maar toch ook wel duidelijk. Ik voel veel verdriet om het gemis van zijn moeder. Hij vindt het nu toch ook wel fijn om dit verhaal kwijt te kunnen. Ik zie een oude kleine schuur waar hij op stal staat, zijn moeder lijkt buiten te staan in een wei daar achter. De man haalt Duke uit de schuur. Duke ziet zijn moeder voor de laatste keer. Ze schreeuwen hartverscheurend naar elkaar. Dan een soort van zwart gat door het verdriet en het gemis. Daar heeft hij geleerd om zich af te sluiten en te verduren wat er is. Dan zie ik een gezin met dochter ze zijn wel lief voor hem, maar Duke is afgesloten laat zich alles wel gevallen. Af en toe loopt al het gevoel te hoog op en ontploft hij, als een snelkookpan. Hoge druk en dan …boem!! Het lijkt of hij daarna bij jou is gekomen. Zijn hart maakt een sprongetje!! Wat een bof, dat dat mocht gebeuren!!

8 Als je mij iets wil zeggen, wat zou je mij dan willen zeggen?

Je bent een schat en wat heb ik het getroffen met je. Het is als in een sprookje! Je bent zo goed voor mij, dank je, dank je!! Ga vooral je weg en ik sta aan je zij. (Hier bedoelt hij naar stageplekken gaan en hem mee nemen.) Het lijkt mij zo leuk om van alles samen te beleven, net zoals nu in Valthermond. Samen kunnen we alles aan!! Leuk, het avontuur tegemoet! We hebben nog een hoop te doen… Goed idee om je breed te ontwikkelen! Verbinding van hart tot hart…!!

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *