Wat valt er te zien aan jouw paard?
Kijk eens kritisch naar je paard. Heeft hij ook van die kleine dingen die je opvallen? Of misschien wel dingen waarvan je zegt: “Dat heeft hij altijd al gehad…” In dat geval loopt hij er dus al heel lang mee rond…!

Wat valt er te zien aan Cavaleiro?
Ik had het gevoel dat mijn paard, Cavaleiro, niet helemaal top in zijn vel zat… Toen ik goed naar hem keek en wat ik zag tot mij door liet dringen werd dat gevoel versterkt. Hij gaf mij niet het gevoel dat het helemaal mis met hem was, maar wel dat hij ongemak had. Ik bestelde bij HorseComplete van Jente Driessen, mede teamlid van HorseConnect, kruiden en ik gaf aan dat ik graag wilde dat zij een pijnprotocol zou meten en zijn huidige voer. Mijn onderbuik gevoel had het bij het rechte eind… er speelde wat kleine dingen die hem wel degelijk in de weg zaten.

Foto’s
Om het duidelijk te maken hieronder een paar foto’s van dingen die mij opvielen en daarbij uitleg over wat er aan de hand was:

De rand van de hoef een beetje gebrokkeld. C heeft wat last van zijn lever.

 

Beetje schimmel in de witte lijn. Ook vaak lever gerelateerd.

 

Likken aan de aarde heeft vaak te maken met behoefte aan mineralen.

 

De ontlasting van C is niet helemaal vast, zijn staart is er wat vies van. Zijn blinde darm functioneert niet optimaal. Er is wat spanning in zijn onderrug. Zijn buik is wat bol en hangerig.

 

C schuurt wat aan zijn staart. Jeuk is vaak een gevolg van teveel suikers in het gras/krachtvoer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe erg is het?
Zoals je ziet is het nu allemaal niet heel vreselijk en dat wil ik graag zou houden…! Vandaar de bestelling bij HorseComplete. Na een paar dagen ander krachtvoer, kruiden en supplementen, zie ik al aan zijn onderrug dat de spanning minder is. Zijn castratielitteken was koud en voelde opgetrokken. Nu heeft het weer een normale temperatuur en voelt het weer ontspannen aan. Zijn buik ziet er minder gespannen en hangerig uit. En in het werk voelt hij weer fijner aan!

Lessen
Staat je paard in Friesland, Groningen of Drenthe en ben je opzoek naar goede privé les bij jou op stal? In mijn lessen geef ik kennis door over anatomie, biomechanica, gedrag van het paard en kijk ik naar de interactie tussen mens en paard. Een paard goed trainen vraagt om balans in al deze facetten. Ben je benieuwd?
“Ja ik ben benieuwd en volg graag een vrijblijvende proefles bij mij op stal en ontvang jouw gratis boek!”
Kom ik niet bij je in de buurt, dan kun je kijken of één van mijn teamgenoten van HorseConnect bij jou in de buurt komt, of mijn lieve vriendin en collega Mireille den Hoed.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *