Van renpaard tot Hoge School paard:
Gefokt bij de The Kossack Stud als renpaard. Bij aankoop (1998): hertenhals, weke rug, staat voor bodemwijd, artrose in allebei zijn voorbenen, banden in zijn heupen zwak, banden in zijn rechter knie zwak, heeft geregeld zoveel klachten dat ie niet gereden kan worden. Dramt tijdens lopen aan het halster, erg scheef in zijn lijf, buiten niet verkeersmak, vrijwel niet terug te rijden vanuit rengalop.
Nu heeft hij een gewelfde hals, zijn rug en banden zijn nu sterk, loopt aan een lang doorhangend touw mee, makkelijker in het verkeer, is een heerlijk paard om mee buiten te rijden, komt op mijn stem vanuit galop terug. Is een keiharde werker, ik let op dat hij niet te veel en te hard werkt. Heeft de Ridderproef (Academische Rijkunst) gehaald eind oktober 2006 en de Piaffeproef op 11 november 2007 als eerste paard in Nederland. Begin 2008 besloten het rustig aan te gaan doen. Hij is dan 20 en alle oude fysieke problemen spelen zo af en toe op. Ik probeer hem zo veel mogelijk soepel in zijn lijf te houden. Hij loopt ’s ochtends los op het erf en speelt dan voor grasmaaier van de moeilijke hoekjes.
Palmer is mee geweest naar de NCSAH 2011-2012 en we hebben de levade onder het zadel geleerd. Door de kennis die ik daar heb opgedaan kan Palmer toch nog fijn getraind worden. De levade en piaffe en passage doen we nu (2013) niet meer. Op dit moment lijkt dat te zwaar voor Palmer. De galoppirouettes en galopwissels gaan nog wel. Eind 2013 besluit ik Palmer helemaal met pensioen te doen. Ik merk dat hij geen plezier meer heeft in het werk. Hij loopt nu de hele dag los op het erf als keuringsdienst van waren en als grasmaaier voor de moeilijke hoekjes! Om zijn oude dag zo aangenaam mogelijk te maken is hij nagekeken door Equicare-Plus.

Vanessa Teepe fotografie

Vanessa Teepe fotografie

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *