Ik ben op zoek naar een jong paard. Met de kennis die ik nu heb ben ik benieuwd hoe het verloop met een jong paard zal gaan. Mijn voorkeur gaat uit naar de Hoge School, dus graag een paard dat dat werk met plezier zal doen. Ik ken Robert en Aline van La Vida Nueva ondertussen al een aantal jaren. De manier waarop zij omgaan met hun paarden bevalt mij zeer. Ik weet dat ze een jonge ruin te koop hebben staan en dus kijk ik op hun site. De ruin is verkocht, maar ze hebben wel een veulen te koop: Intrigada. Het voordeel van zo’n jonkie is natuurlijk dat ik kan zorgen dat alles van het begin af aan goed wordt bijgehouden: hoeven, tanden, het fysieke, maar zeker ook het mentale en spirituele. We maken een afspraak voor donderdag 9 januari. Jos en Marjorie gaan mee.

Intrigada eerste ontmoeting sprong over plas

Ze is dapper en nieuwsgierig, de kleine dame. Dat bevalt mij wel. Ze komt zonder mama gewoon even kennis maken. Wat mij meteen opvalt is dat ze een krachtige achterhand heeft en goed gevormde lendenen. Fijn, dat kunnen we goed gebruiken voor het Hoge School werk. Aline laat mama Gloriosa en Intrigada even in de bak lopen. Dat ziet er fijn uit. Ik wil er rustig over nadenken en we maken een afspraak voor over 19 januari voor een volgend bezoek.

Intrigada 2013 06 05 bak Intrigada 2013 06 05 verz galop Intrigada 2013 06 5 bak steigeren

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *