Pakpaard versus rijpaard

Een pakpaard is wel zo wijs om zijn hoofd en hals te laten zakken, zodat zijn rug de zware last goed kan dragen. Een paard heeft zijn hoofd en hals nodig om in balans te blijven. Is er onbalans, fysiek en/of mentaal, dan zullen hoofd en hals omhoog komen. De rug wordt hol. Door het paard verticaal en horizontaal in balans te brengen en te zorgen dat er geen fysieke of mentale stress is, kan het paard jou op een verantwoorde manier dragen. Is hij door training sterk genoeg geworden, dan kan hij vanuit de achterhand zich meer en meer oprichten met een dragende rug.

Filmpje
Dit filmpje is van mijn Andalusische merrie Intrigada. Het is één van de eerste keren dat ik haar rij. Ze heeft de hulpen om verticaal en horizontaal in balans te zijn aan de hand geleerd en pakt ze nu makkelijk op onder het zadel. Er is geen stress, fysiek niet en mentaal niet en dus is ze in staat om mij goed te dragen.

 

 

 

Anatomie en biomechanica
In onderstaand filmpje meer informatie over anatomie en biomechanica en een goed dragend paard. Over wat er wel kan met een lichaam van een paard en wat niet en waarom:

https://www.youtube.com/watch?v=hokqRs9GbrI&t=22s

Lessen
In mijn lessen geef ik kennis door over anatomie, biomechanica, gedrag van het paard en kijk ik naar de interactie tussen mens en paard. Een paard goed trainen vraagt om balans in al deze facetten. Ben je benieuwd?
Ja ik ben benieuwd en volg graag een vrijblijvende proefles bij mij op stal en ontvang jouw gratis boek!”
Hier vind je de locaties waar ik nu kom:
Agenda en lesroutes door Nederland
Kom ik niet bij je in de buurt, dan kun je kijken of één van mijn teamgenoten van HorseConnect bij jou in de buurt komt, of mijn lieve vriendin en collega Mireille den Hoed.

 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *