De opbouw in de lessen voor een  goede zit en balans bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Oefeningen zonder paard met o.a. fysiotherapiemiddelen. Hierdoor ervaar je hoe je zelf in je lijf zit en hoe je je ademhaling kunt gebruiken. Je ervaart waar je scheef, en stijf bent en hoe je er voor kunt zorgen dat je een betere balans krijgt en goed in het zadel blijft zitten.
  • Oefeningen om je beide hersenhelften te laten samenwerken. Tenslotte wil je kunnen voelen en denken tegelijk als je je paard traint.
  • Oefeningen te paard, aan de longe om gevoel voor het ritme van het paard te krijgen en goed zijn bewegingen te leren voelen en volgen, zodat je weet wanneer je zit- of beenhulpen kunt gebruiken.
  • Dressuuroefeningen terwijl ik werk aan de hand met het paard doe. Zo kun je leren voelen wanneer je goed zit en wanneer je jezelf moet corrigeren, zonder dat je op je paard hoeft te letten. Je leert de juiste hulpen geven op het juiste moment. Bovendien ervaar je hoe het voelt als een paard een goede schouder voor, travers, renvers of appuyement doet.

Kun je jezelf corrigeren aan de longe en als ik werk aan de hand met je paard doe, dan is het tijd om zelfstandig te gaan rijden en tegelijkertijd op je houding letten. Ben je een ervaren ruiter dan is het mogelijk om je houding en zit te wijzigen terwijl je rijdt.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *